Matematik

Vektor - projektion hjælp

28. februar 2013 af Cathrineee (Slettet)

a) Bestem projektionen Pα af punktet P(-26, -8, -23). på planen α :

7x + 3y - 9z + 138 = 0

b) Gør rede for at punktet Q( 6, -15) ligger på linjen

l: [x , y , z] = [ - 9, 14, -22 ] + t [ 5, -5, 9], og bestem projektionen Qβ af Q på β samt projektionen lβ af l på β, når planen β er givet ved ligningen 2x - y + 3z + 14 = 0. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af peter lind

a) find parameterfremstillingen for linjen, der går gennem P og som har planens normalvektor som retningsvektor. Der hvor den skærer planen er Pα

b)  Q er i det 2 dimensionale rum linjen i det 3 dimensionale rum så der er noget galt. Generel Sæt Q's kooordinater ind på venstre side i parameterfremstillingen og løs de fremkomne ligninger


Svar #2
28. februar 2013 af Cathrineee (Slettet)

Taaak for hjælpen . Så i opgave a skal jeg finde en parameterfremstilling udfra min givende ligning ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

dist(P,α) = |7*(-26) + 3*(-8) -9*(-23) + 138|/√(72+32+92) = d.

n = normalvektoren for planet α er (7,3,-9). Vektor d (fra punktet P til α): d = - d (n/|n|)

P´s projektion på planet α er så: (-26,-8,-23) - d

 


Svar #4
28. februar 2013 af Cathrineee (Slettet)

#3 Taak for hjælpen . Hvad med opgave b ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Se #1. Q har kun 2 koordinater. Det må være en fejl.


Skriv et svar til: Vektor - projektion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.