Matematik

Bestem x når y=11,5

01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal bestemme x, når y er 11,5. 

a= 1,5 b=3

Så nu sætter jeg mine værdier ind i ligningen: y=b*x^a så der står 11,5=3*x^1,5. 

Hvordan får jeg potensen, 1,5 ned, eller hvordan løser jeg ligningen.

:( Håber på der sidder nogle kloge hoveder?:(


Svar #1
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Er det kvadratroden jeg skal tage 0.o


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2013 af LeonhardEuler

1,5 √ 11,5 / 3 = x

Dette omvendte af potens er kvadratrødder. For eksempel: findes der x1,5 og det modsatte 1,5√ x


Svar #3
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

OKay, er det så kvadratrod af 11,5= 3* kvadrat rod x^1,5 

                                                   = 3,39 = 3*x

                                                     3,39/3 = 3x/3 = x= 1,13?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der mangler parenteser i udtrykket i #2. Der er tale om den 1,5'te rod af (11,5/3):

x = 1,5√(11,5/3) = (11,5/3)1/1,5 = (11,5/3)2/3 = 3√((11,5/3)2) ≈ 2,449


Svar #5
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Det forstod jeg godt nok ikke lige... Hvorfor er det nu opløftet i ^1/1,5


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2013 af SuneChr

Der benyttes 


Svar #7
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

I forvirret nu. Jeg har problemer med at skrive 1,5 rod af 11,5/3 ind på lommeregneren. Jeg bruger TI-30XB.

Jeg får 1,59, når jeg tager 1,5 roden af (11,5/3) ????


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

I #4 kan du se forskellige udtryk for x, der alle kan beregnes på en lommeregner.


Svar #9
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Jeg benytter denne her:x = 1,5√(11,5/3) men får ikke resultatet 2,449 når jeg taster det ind på lommeregneren.

Men er det, det rigtige svar så?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Vi kan jo ikke vide, hvad du taster ind på din lommeregner. Sæt dig bedre ind i, hvordan du skal benytte din lommeregner. Udtrykket er beregnet i #4 ved at benytte Excel.


Svar #11
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Jeg trykker 2nd og dette tegn: x√ så skriver jeg (11,5/3) og får hele tiden forskellige svar...... ?


Svar #12
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Okay så #4 er alle forskellige måder at skrive det samme udtryk på. ? 


Svar #13
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Har fundet ud af det med lommeregner nu. Tak for alle svarene. 


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det burde vel være klart, når der nu er = mellem de forskellige størrelser.


Svar #15
01. marts 2013 af frikadellemad (Slettet)

Ja beklager, jeg misforstod det lidt. Er med nu. Tak 


Skriv et svar til: Bestem x når y=11,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.