Matematik

f(x) = 3x + 10 * e^2x

02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved

f(x) = 3x + 10 * e2x

bestem f ' (0)

 

Jeg ved den hedder f'(0)=3 men er i tvivl om jeg skal have 10e med

hjælp!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af LeonhardEuler

Jeg mener nok det er:

f '(x) = 3 + 2*10*e2x

f '(0) = 3 + 2*10*1 = 23 


Svar #2
02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Men hvor bliver e af?
jeg skal jo sætte 0 ind på x plads når jeg har differentieret
altså  f ' (0) = 3 + 20e2*0


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af LeonhardEuler

Du ganger 2*0 i potens og det giver 0. Hvis man har 0 i potens giver tallet 1. Selv 00 = 1.

f '(0) = 3 + 20e0 = 3 + 20*1 = 23

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2013 af nielsenHTX

#2 et tal opløftet i 0 giver 1

altså a0=1    (a≠0)

så der er regnet rigtigt i #1


Svar #5
02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Nu er jeg med! Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2013 af mathon

 

                                   f '(x) = 3 + 20•e2x

                                   f '(0) = 3 + 20•e2•0 = 3 + 20 1 = 23


Skriv et svar til: f(x) = 3x + 10 * e^2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.