Matematik

Hjælp

02. marts 2013 af 123454 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med at finde løsningen på denne andensgradsligning:

x2+x-30

Jeg kan ikke få den til at passe

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af mathon

 

                             x2 + x - 30 = 0

                            (x + 6) • (x - 5) = 0

 


Svar #2
02. marts 2013 af 123454 (Slettet)

vil du være sød at skrive hvor du præcis har gjort, jeg kan nemlig ikke få det til at passe


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af LeonhardEuler

Find diskrimanten og derefter indsæt det i ligning, så man finder x.

Diskrimant 

D = b2- 4ac

x = -b +/- √D    

          2a

 

a = 1

b = 1

c = -30

 

Løsningerne er x=-6 V x=5

#1 har brugt nul-reglen.

 


Svar #4
02. marts 2013 af 123454 (Slettet)

Jamen det ved jeg men kan ikke få det til at passe med dine resultater


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af mathon


                                     x2 + x - 30 = 0

   a = 1
   b = 1
   c = (-30)

         d = b2 - 4ac = 12 - 41(-30) = 121 = 112

         √(d) = 11


                                           -1 ± 11
                                     x = ---------        
                                               2      


                                     x = -6   x = 5       
 


Svar #6
02. marts 2013 af 123454 (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2013 af LeonhardEuler

Endnu en ting; Lad være med at give alle dine indlæg intetsigende titler: -Hjææælp-


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.