Kemi

Vol.%

02. marts 2013 af TinaMas (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg fumler med en regnefejl.

 

Min opgave lyder på, at 4vol.% svarer til 3.2g ethanol pr. 10 cL Breezer. 1cl = 10mL=0.01 L

a) Gå ud fra oplysningen om, at ethanolindholdet er 4vol.%. Hvor stort et volument ethanol er der i 10 cL Breezer?

Facitlisten siger 4mL, men jeg får det til:

4 vol% = (V(CH3CH2OH)/V(B) ) * 100%

4vol%= (V(CH3CH2OH)/ 10mL) * 100%

0.04*10 mL = V(CH3CH2OH)

V(CH3CH2OH)=0.4 mL. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

 

                                                             

volumen ethanol i 10 cL = 100 mL  Breezer

                                                      Vethanol = (100 mL) • 0,04 = 4 mL

 

fejl
                      V(B) = 10 mL
skal være
                      V(B) = 100 mL
 


Svar #2
03. marts 2013 af TinaMas (Slettet)

Gud ja. Det var en simpel, dum fejl, som jeg lige overså. Tak for det, Mathon :) 


Skriv et svar til: Vol.%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.