Matematik

Ligning

02. marts 2013 af Denlang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer :-)

Er der nogen, der kan reducere disse ligninger:

3a * 2b - 4b + 3b * a - 3a - 4 * b * 2 + 3a

2a * 6b - 3b * a + 12a - 12b - 12 + 6ab * 0

 

På forhånd tak for hjælpen :-)

Den bette

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om ligninger, men om udtryk, der skal reduceres.

Gang koefficienterne ud. Saml led af samme slags og reducer.


Svar #2
02. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Jeg mente også at reducere et udtryk. Vil du vise mig hvordan jeg skal gøre :-) Jeg er ikke så god til det :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af YesMe (Slettet)

Det er noget du skal lære om det i forvejen. Prøv reducer udtrykket

4a + 5b - 3a + 8b


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Du skal bare gange i gennem.

F.eks.

-2a*b+3a-2b

-2ab+3a-2b

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af LeonhardEuler

Her er en beregning af den første opgave. (Det er vel to udtryk ud vil reducere, vel. For du har ikke sat tegn mellem de to udtryk)

Gang først :

3a * 2b - 4b + 3b * a - 3a - 4 * b * 2 + 3a =

6ab - 4b + 3ab -3a - 8b +3a=

Heraf addere og substrahere den ovenstående udtryk:

9ab - 12b

 


Svar #6
02. marts 2013 af Denlang (Slettet)

MANGE TAK nu forstår jeg det. Jeg havde blot brug for et eksempel, da jeg ikke har haft matematik i 15 år :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Den første giver 9ab - 12b = 3b(3a - 4b)

Den anden giver 12a - 12b + 9ab - 12 = 3(4a - 4b + 3ab - 4)

:-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.