Matematik

brug af forskriften f(x)=.....

03. marts 2013 af Daalady (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, er lige kørt fast i denne opgave.

 

Omsætningen for en vare følger forskriften f(x) = - 0,2x+ 400x

 

A) bestem omsætningen ved 500 stk.

     er det korrekt at f(x) = 0,2*(500)2 + 400 *500.

B) Bestem dem mængde, der giver den største omsætning. 

   Hvilken formel skal jeg bruge her ?

C) Løs Ligningen f(x) = 192.000 og forklar resultatet.

     aner ikke hvad jeg gør her.

Piamaya


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af peter lind

A) der mangler et minustegn foran 0,2 ellers ja

B)   Find f'(x) og løs ligningen f'(x) =0. Alternativt brug formlen for toppunktet i en parabel

C) Det bliver en almindelig andengradsligning, som jeg formoder du ved hvordan man løser. Ellers står det i din bog


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2013 af 123434 (Slettet)

a) Jeg ville også bare sætte 500 ind ligesom, du har gjort. Som 1# siger, -tegn foran 0,2x^2

 

c) 192.000=-0,2x^2+400x

http://regneregler.dk/andengradsligning.jsp

 


Skriv et svar til: brug af forskriften f(x)=.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.