Matematik

Integral

03. marts 2013 af Binnapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har en opgave, der hedder: En funktion f er givet ved: f(x) = 8x^3+2x^2-3x+10

Bestem stamfunktion til f

Hvordan bestemmer jeg en stamfunktion baglæns? Jeg har ingen problemer med at lave en stamfunktion om til en funktion, men at finde en stamfunktion, kan jeg ikke? Er der nogen, der giver at forklare så præcist som muligt, så det næsten ikke kan skæres mere ud i detaljer? 

På forhånd mange tak! 

Vh Binnapigen 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

 

        benyt for hvert led
                                              ∫(k•xn)dx = k • ∫(xn)dx = k • (1/(n+1))•xn+1 + C = (k/(n+1))•xn+1 + C


Svar #2
03. marts 2013 af Binnapigen (Slettet)

Det ser næsten uoverskueligt ud. Jeg skulle bruge en forklaring trin for trin, en gennemgang. Ikke bare et værktøj. Den har jeg allerede. 

Men tak alligevel


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af mathon

         

                   F(x) = (8/4)x4 + C1 + (2/3)x3 + C2  - (3/2)x2 + C3 + 10x + C4 = 2x4 + (2/3)x3 - (3/2)x2 + 10x + C


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.