Matematik

fjerdegradspolynomie

03. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Uden hjælpemidler


Vis at polynomiet 2x^4-3x^3-3x^2+2x har roden -1

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal takle den her. Hjælp til en detajleret gennemgang vil være stærkt værdsat!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

  

                                p(x) = 2x4 - 3x3 - 3x2 + 2x

   hvis α er rod
   er
                                p(α) = 2α4 - 3α3 - 3α2 + 2α = 0
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af peter lind

Sæt x ud foran en parentes. Det giver x ganget et tredjegrads polynomiet. Divider tredjegradspolynomiet med x+1. og sæt x+1 ud foran en parentes. Brug dernæst nulreglen


Svar #3
03. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Tak :) men når jeg sætter -1 ind i ligningen kan jeg ikke få den til at være = 0. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2013 af mathon

 

               p(-1) = 2(-1)4 - 3(-1)3 - 3(-1)2 + 2(-1)  =  2 - (-3) - 3 + (-2)  =  2 + 3 - 3 - 2 = 0
 

                


Skriv et svar til: fjerdegradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.