Matematik

Logaritme

03. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Hvordan bruges logaritme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af LeonhardEuler

log(x)

in(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af LeonhardEuler

Log(ax)=x

fx. Log(100)=2

Fordi 102=100


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den vigtigste regneregel for logaritmer er, at for x,y > 0 gælder

ln(x·y) = ln(x) + ln(y) .

Logaritmen til et produkt er altså lig med summen af faktorernes logaritmer. Denne regel var den egentlige årsag, til at logaritmerne i sin tid blev fundet for ca 400 år siden. De forenklede vanskelige beregninger umådeligt, idet det er meget enklere at addere tal end det er at multiplicere tal.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2013 af mathon

se


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.