Matematik

Andengradsligning x^2+2x-15=0

04. marts 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

håber der er en der kan hjælpe mig med, hvad man regner x^2+2x-15=0 , da jeg overhoved ikke kan huske hvordan man gør:-) 

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af LeonhardEuler

Generelle formel:

 

Find diskriminanten.

 

D > 0 (to rødder) 2 løsning

 

D = 0 (en rod) 1 løsning

D < 0 (ingen rødder) 0 løsninger

 

Insæt i denne formel for at finde løsninger: Bemærk +/- 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af LeonhardEuler

x2+2x-15=0

 

a = 1

b = 2

c = -15

 

D = 22- 4*1*(-15) = 240

240>0

Dvs. 2 løsninger

 

1. Beregn selv disse nedenstående tal for at dine rødderne.

(-2+√240)/2*1 = x1

(-2-√240)/2*1 = x2

 

Du har brugt denne formel


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

hvordan får du 240, jeg får D=64


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2018 af LeonhardEuler

Det er også korrekt. Der må have sket en regnefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

ok


Skriv et svar til: Andengradsligning x^2+2x-15=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.