Matematik
matem
Betragt rækken ∑∞, n=0 (3n + 2n ) / 5n Bestem rækkesummen. får den til 13/6 er det rigtig?
Svar #1
05. marts 2013 af peter lind
Du må have skrevet forkert op . (3n+2n)/5n = 5n/5n = n*n = n2. Den række er slet ikke konvergent
Svar #3
05. marts 2013 af mormormo (Slettet)
Men hvordan kan det være forkert, jeg benytter den formel til at beregne rækkesummen så fås den til 13/6
Svar #4
05. marts 2013 af mormormo (Slettet)
Du får den til 25/ 6 når du ikke ganger r på, men skal r ikke ganges på formlen?
Svar #6
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man får
∑∞n=0 (3/5)n + ∑∞n=0 (2/5)n = 1/(1 - (3/5)) + 1/(1 - (2/5))
= 5/(5-3) + 5/(5-2) = 5/2 + 5/3 = (15+10)/(2·3) = 25/6
Svar #7
05. marts 2013 af mormormo (Slettet)
Men i skal da gange r^n på brøken, for at kunne bestemme rækkesummen ?
Skriv et svar til: matem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
