Matematik

∫8x^3dx Hjælp?

05. marts 2013 af 123wow (Slettet) - Niveau: B-niveau

∫8x^3dx =

Mangler lige denne sidste opgave, nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle regel

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1 , hvor a og n er konstanter.


Svar #2
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

Er kommet frem til dette indtil videre -->
8·1/4 x^4 + c 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Reducer det så.


Svar #4
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

= 2x4 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, og så +c .


Svar #6
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

dvs. = 2x4 + c , men nu jeg gået i stå.. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er helt korrekt. Det er svaret på det spørgsmål, du stillede i #0.


Svar #8
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

Nååååååår okaa, tusind tak for hjælpen!! :))))))) 


Svar #9
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

Jeg vil lige spørge dig om en ting til, kan dette godt passe? 

∫(e^x-2)dx
= 1/2·e^1*x-2x+c
= e^x+2x+c


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Din mellemregning er vanskelig at gennemskue, og du sjusker med fortegnene.

Integrer hvert led i funktionen for sig. Jeg går ud fra, at du mener   ∫ (ex - 2) dx   og ikke   ∫ ex-2 dx ?

Benyt, at eksponentialfunktionen ex både har sig selv som afledet funktion og som stamfunktion.


Svar #11
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

ja, du har ret (: 

Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang med denne? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis der er tale om integralet ∫ (ex - 2) dx   integrerer man hvert led for sig

∫ (ex - 2) dx  = ∫ ex dx - ∫ 2 dx = ...


Svar #13
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med /:


Brugbart svar (1)

Svar #14
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Benyt, at eksponentialfunktionen ex har sig selv som stamfunktion, og benyt udtrykket i #1 på det andet led.


Svar #15
05. marts 2013 af 123wow (Slettet)

Jeg prøver mig frem. Tak for hjælpen endnu engang :) 


Skriv et svar til: ∫8x^3dx Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.