Matematik

Problemregning

04. oktober 2005 af kenano (Slettet)
Hej Det er første gang jeg er herinde, så jeg håber det er det rigtige sted jeg skriver nu!

Jeg har et problem:
Hvis et tv koster 14.000. Men man kan få 15% rabat på fjernsynet.
-- hvor meget skal man så betale?

Hilsen Kenano

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Så finder du 15% af 14000 og trækker det fra. Tror jeg sådan ca

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

14000*0,15 = 2100

14000 - 2100 = x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#2 Ingen grund til den ekstra mellemregning du foretager:-)

14000 * 0,85 = x

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#3 Jo... Ellers vil læreren bare sige: Hvorfra for du de "0,85" fra?? :o

;-D
Therackoo

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

#4 ja du har måske ret. Det optimale må så være:

14000 * (100 % - 15%) = x

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#5

Jep...

Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.