Matematik

Find punktet, kender tangentens hældning

06. marts 2013 af Ceciliaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder således:

I et punkt Q på grafen er tangenthældningen 2.
    Q har førstekoordinat  _____  eller  _____

 

Funktionen hedder: f(x)=x^3

Jeg har regnet ligningen for tangentens hældning ud og den er: 3*x^3

Jeg skal jo finde ud af hvad x er for at resultatet bliver 2, men hvordan gør jeg det? :)

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af mathon

 

                           f '(x) = 3x2

                           f '(xo) = 3xo2 = 2

                               xo = ±√(2/3)

Q har førstekoordinat  _-√(2/3)_  eller  _√(2/3)_


Svar #2
06. marts 2013 af Ceciliaaa (Slettet)

Tak! Til dem der bruger Ti-nspire har jeg fundet ud af at man også kan skrive det sådan her: solve(3x^2=2,x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af mathon

og ligeledes

                              solve(3x^2=2,x)           på TI-89

 

hvis det overhovedet skulle være nødvendigt med hjælpemiddel her


Skriv et svar til: Find punktet, kender tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.