Matematik

Matematik b

06. marts 2013 af CSK85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er en af dem der er rigtig dårlig til matematik, men sidder til daglig og øver mig på nogle opgaver og det sker selvfølgelig, at jeg går i stå ved nogle af opgaverne.

Jeg har prøvet at hente hjælp hos min lærer, men desværre bliver jeg henvist til netsider og han mener, at jeg er "på røven" hvis jeg ikke kan finde ud af det. Han er desværre ikke så god til at lære fra sig og forklare tingene når man kæmper med nogle opgaver.

Jeg er bekymret for skriftlig, men tror, at jeg måske kan hente et 7 tal, men mundtlig er jeg bange for at dumpe. 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af opgave 3,12 og 14- de andre opgaver er også svære, men de her kæmper jeg meget med.- opgaverne er fra 

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ash

 

Jeg har svært ved trigonometri da jeg ofte ikke ved hvad jeg skal bruge af relationer osv.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

På forhånd tak :)

/ CK


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

a)

Det kan være en stor hjælp at tegne trekanten og derefter trække de kendte sider og vinkler op med en farveblyant

 I den viste trekant kendes |a| = 2,7   |c|=2,4 og < C= 60º  søges < A

Det drejer sig altså om 2 sider og 2 vinkler, så skal du bruge sinusrelationerne

b)

Tegn en vandret linie fra C ud til den lodrette linie BE. Punktet hvor den vandrette linie skærer BE kaldes F.

I trekant FBC kendes |BC| = 2,7, < BFC=90 og <ECD = 90-<BCA = 30º

|BF | = |BC|*sin(<FCB) = 2,7*sin30

|BE|=|BF|+|EF| =| BF|+CD

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af mathon

to løsninger
                               c2 = a2 + b2 - 2ab•cos(C)
    hvoraf
                               b2 - (2a•cos(C))•b + (a2 - c2) = 0
   som ved
   indsættelse
  giver
                               b2 - (2•2,7•cos(60º))•b + (2,72 - 2,42) = 0   

                               b2 - 2,7b + 1,53 = 0      og   b>0

                                       b1 = 0,81     b2 = 1,89

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Det vil sikkert hjælpe dig, hvis du laver en serie tegninger, hvor du på hver tegning fremhæver de 3 kendte størrelser og ud for tegningen skriver hvilken formel der skal bruges i netop denne situation.

Derefter skal du starte hver opgave med at finde den tegning, der svarer til opgavefiguren.


Svar #4
06. marts 2013 af CSK85 (Slettet)

Tak for svarene.

Jeg laver som regel tegningerne, men bliver ofte i tvivl om hvad jeg skal bruge af relationer osv. 

Da jeg jo ved at det er min svaghed- var det også på c-niveau, så laver jeg mange af den slags opgaver for på et tidspunkt må det vel sidde fast.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Den ligebenede trekant i hulens ende består af 2 retvinklede trekanter.

Opskriv pytagoras for en af disse trekanter idet du indsætter a som x, b som h og c som 90

Isoler derefter h i denne ligning.

Opskriv formelen for hulens rumfang (trekant areal * længde)

indsæt udtrykket for h i rumfangsformelen


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2013 af mathon

#2 fortsat

     A er den største vinkel

                                              b12 + c2 - a2   0,812 + 2,42 - 2,72
                              cos(A1) = ------------- =   ----------------------  = -0,2248
                                                   2b1c               2 • 0,81 • 2,4

                              A1 = cos-1(-0,2248) = 103,0º         B1 = 17,0º

 

 

 

                                              b22 + c2 - a2   1,892 + 2,42 - 2,72
                              cos(A2) = ------------- =   ----------------------  = 0,2251
                                                   2b2c               2 • 1,89 • 2,4

                              A2 = cos-1(0,2251) = 77,0º         B2 = 43,0º

 


Skriv et svar til: Matematik b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.