Matematik

stamfunktion

06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe mig med vedlagte opgave. Hvad skal jeg gøre? For jeg forstår ikke helt formuleringen


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal afgøre, hvilken af de tre funktioner F1, F2, eller F3, der både er en stamfunktion til f, og hvis graf går gennem punktet P(1,10).


Svar #2
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Men hvordan kan jeg gøre det?

Jeg kan vel differentiere dem alle sammen, men hvordan bestemmer jeg k?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

k bestemmes jo ved, at punktet (1,10) skal ligge på stamfunktionens graf.

Man kan hurtigt differentiere de tre funktioner, hvorved man ser, at kun to af dem er en stamfunktion til f. Man kan også hurtigt beregne F(1) for de to mulige stamfunktioner og derved udpege den korrekte stamfunktion.

Alternativt er det også let at finde den generlle stamfunktion til f(x) og bestemme konstanten k, så punktet P(1,10) ligger på stamfunktionens graf.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af mathon

 

                        f(x) = 4x + 3

                        F(x) = y = 2x2 + 3x + k    gennem P(1,10)

                                   10 = 2•12 + 3•1 + k

    


Svar #5
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Tak skal i have (:


Svar #6
06. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

hvordan bestemmes stamfunktionen konkret til f(x) = 4x + 3. Kan I ikke vise mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6
Det er jo vist i #4

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2013 af mathon

              

              ∫ (4x1 + 3x0)dx = 4•x1+1/(1+1) + 3•x0+1/(0+1) + k  =  2x2 + 3x + k


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2013 af LeonhardEuler

K=5

F1(x) = 2x2+3x+5


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.