Matematik
lidt hjælp til integrale
04. oktober 2005 af
Alima (Slettet)
Goddag derude..
Jeg har siddet med nogle matematikopgaver, som jeg gerne vil spørge til råds om.
den første er opgave 5095 i Eksamensopgaver 3-årigt a-niveau
Jeg skal beregne tallet a, således der gælder, at
S(kvdr x+ (a(/kvdr x)) fra 3 til 9 dx = 12
Jeg har gjort følgende:
S(kvdr x+ (a(/kvdr x)) fra 3 til 9 dx =
S(kvdr x+(2a/2*kvdr x)) = [2/3x^(3/2)] (9 øverst og 3 nederst) + [2a*kvdr x] (9 øverst og 3 nederst) =
(2/3*9^(3/2)-2/3*1^(3/2))+(2a*kvdr 9 - 2a*kvdr 3) = 12.
Jeg bruger solvefunktionen til at løse denne ligning, og dette giver os at a = -1.
Er dette rigtigt?
Opgave 5096
Jeg skal løse ligningen S(t^2-2)dt fra -2 til x =0.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe dette an. Vil derfor blive glad, hvis der var nogen som kunne give nogle hints?
på forhånd tak
Jeg har siddet med nogle matematikopgaver, som jeg gerne vil spørge til råds om.
den første er opgave 5095 i Eksamensopgaver 3-årigt a-niveau
Jeg skal beregne tallet a, således der gælder, at
S(kvdr x+ (a(/kvdr x)) fra 3 til 9 dx = 12
Jeg har gjort følgende:
S(kvdr x+ (a(/kvdr x)) fra 3 til 9 dx =
S(kvdr x+(2a/2*kvdr x)) = [2/3x^(3/2)] (9 øverst og 3 nederst) + [2a*kvdr x] (9 øverst og 3 nederst) =
(2/3*9^(3/2)-2/3*1^(3/2))+(2a*kvdr 9 - 2a*kvdr 3) = 12.
Jeg bruger solvefunktionen til at løse denne ligning, og dette giver os at a = -1.
Er dette rigtigt?
Opgave 5096
Jeg skal løse ligningen S(t^2-2)dt fra -2 til x =0.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe dette an. Vil derfor blive glad, hvis der var nogen som kunne give nogle hints?
på forhånd tak
Skriv et svar til: lidt hjælp til integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
