Matematik

bestem x og arealet af dragen

06. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har fået stillet denne opgave 


En drage er sammensat af fire retvinklede trekanter, så den er
symmetrisk om sin egen længdeakse (se figur).
Bestem x , og bestem dragens areal

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx

det er opgave 3. forstår bare ikke hvordan man skal kunne lave den uden hjælpemidler er der nogle som kan hjælpe mig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du finder x vha. Pythagoras' sætning idet der er tale om en retvinklet trekant

     x2 + 62 = 102

    x = sqrt(102 - 62) = 8

Arealet af dragen kan også findes ved at udnytte, at trekanterne er retvinklede. De to øverste trekanters arealer bliver

     Tøverst = 2 · (0.5 · h · g) = 2 · (0.5 · 8 · 6) = 48

De to nederste trekanters arealer bliver

     Tnederst = 2 · (0.5 · h · g) = 2 · (0.5 · 2x · 6) = 2 · (0.5 · 2 · 8 · 6) = 96

Det samlede areal bliver så

     T = Tøverst + Tnederst = 48 + 96 = 144

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af SuneChr

# 0

Pythagoras må du da kende, og i særdelshed hans læresætning?

Arealet af en retvinklet trekant = 1/2 · produktet af kateterne .

# 1 og adskillige andre:

Det er ikke nogen god hjælp at regne hele opgaven for trådstarter. Læs betingelserne for brug af portalen.


Svar #3
06. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet)

Jep tak, kan godt se det for mig var bare kørt træt i det :) mange tak 


Skriv et svar til: bestem x og arealet af dragen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.