Matematik

forskrift????

07. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: C-niveau

På Linå vandværk betaler man en fast afgift på 131 kr pr. kvartal. Desuden betales 9,5 kr pr. m3 vand. Forbrugerne i Linå bruger mellem 0 og 100 m3 vand pr. kvartal.

a) Tegn en graf der viser prisen y i afhængighed af antal m3 vand x.

 

for at kunne lave denne skal jeg vel lave en forskrift ikk???? eller hvad


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af papas (Slettet)

y=131+9.5*x

 


Svar #2
07. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

Vandværket i nabobyen kræver 168 kr pr. kvartal i fast afgift og derefter 8,50 kr pr. m3 vand efter forbrug.

- Ved hvilket forbrug er de to vandværker lige dyre?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv nu at opskrive forskriften for nabobyens vandværk.

Man finder det forbrug x, hvor de to vandværker er lige dyre ved at sætte de to forskrifter lig med hinanden og løse for x.


Svar #4
07. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

y=168+85*x


Svar #5
07. marts 2013 af ConfusedOfMath (Slettet)

er det så 131+9.5*x=168+8.5*x


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, dog med et komma i den ene konstant:

y = 168 + 8,5·x

#5

Ja, det er den ligning man løser for at finde forbruget x, hvor de to vandværker er lige dyre.


Skriv et svar til: forskrift????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.