Matematik

Hjælp!!

07. marts 2013 af 3bt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dette er jordens mest simpleste ligning: x=u*d
Hvis jeg fx gerne vil have isoleret d - hvordan gør jeg så?

Jeg mangler trin for trin instruktioner..


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du har ligningen

     x = u · d

For at isolere d dividerer du med u på begge sider (den omvendte regneregel af gange, som står mellem u og d)

     x / u = (u · d) / u

     x / u = d

u'erne går ud med hinanden på højre side :)


Svar #2
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)


Svar #3
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)

Og tusind tak forresten!


Svar #4
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)

Jeg mente nævneren!! Jeg ved, at hvis man skal isoler tælleren så ganger man ind på tælleren. Må man også gøre det ved nævneren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2013 af ChemistryIsKey

Mener du, hvis man f.eks. vil isolere u igen i

     x / u = d

? I så fald for at isolere u er det lettest at gange med u (da det jo igen er den omvendte regneregel til division som er mellem x og u) og når du gange u ind i brøken 'fjernes' nævneren, så

     (x / u) · u = d · u

     (x · u) / u = d · u

     x = d · u

For så at isolere u igen dividerer du med d på begge sider

     u = x / d

Eller har jeg misforstået spørgsmålet? :)


Svar #6
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)

Mente bare at jeg læste et sted, at man ikke må gange på nævneren - men det er vel noget sludder?


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. marts 2013 af ChemistryIsKey

Hvis du har

     t / x = 2

ganger du først med x på begge sider for at fjerne brøken på venstre side

     (t / x) · x = 2 · x

     t = 2 · x

Nu dividerer du med 2 på begge sider for at få x til at stå alene

     t / 2 = (2 · x) / 2

     t / 2 = x

:)


Svar #8
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvordan t/x=2 kan blive til x=t/2

Jeg kan ikke gennemskue reglerne :s


Svar #9
07. marts 2013 af 3bt (Slettet)

Haha, du er lidt for hurtig til at svare. Tusinde tak. Sender gode vibes herfra! :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. marts 2013 af ChemistryIsKey

Haha tak og i lige måde - held og lykke fremad! :)


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.