Matematik

Reducer

07. marts 2013 af emiliejuult (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

hvordan reducerer jeg det her?

 

9^3 * 6^2 * 3^-4

/

3^-5  * 6^-1 * 9^4

 

 

og

 

4 (3 andendele) * 2^-2 * 8 (en tredjedel)

/

64^- (en sjettedel)

 

:-))


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af SuneChr

Anvend            pn = (a·b)n = an·bn .             Opløs p i primfaktorerne a og b og opløft hver primfaktor for sig.

                                                                    Derefter reduceres.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af PeterValberg

#0 du får lige den første her (jf metoden angivet i #1):

 

 

Udover regnereglen i #1 har jeg benyttet:    (an)m = anm    og     an·am = an+m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I det første stykke er der vist tale om en brøk, der ser således ud

Det er helt korrekt, at der skal benyttes potensregneregler og at faktoropløsninger som anvendt i #2 gør det hele lidt simplere.

 

Det andet stykke er vist også en brøk, der ser således ud

Her kan man med fordel se på potenser af 2.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.