Matematik

Andengradsligning

07. marts 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen som kan hjælpe mig med den her andengradsligning? :)

 

 x2 – 4x + 3 = 0

 

Er på temmelig bar bund.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af mormormo (Slettet)

Find diskriminant d = b2-4*a*c  , dvs: 42-4*2*3 =-8  det betyder at d<0 ingen løsninger. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2013 af mormormo (Slettet)

Hov fejl!

Find diskriminant d = b2-4*a*c  , dvs: 42-4*1*3 =4 d>0 to løsninger 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af ChemistryIsKey

Funktionen er

     f(x) = x2 - 4x + 3

Antaget du skal finde nulpunkterne (??) skal du først beregne den såkaldte diskriminant d

     d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4 · 1 · 3 = 16 - 12 = 4

Da diskriminanten er positiv (d > 0) findes der altså to løsninger/nulpunkter til funktionen. Disse findes med formlen

     x = (-b ± √(d)) / 2a = (-(-4) ± √(4)) / (2 · 1) = (4 ± 2) / 2 => x = 3 eller x = 1

Ved ikke om der er mere du skal med funktionen, men ellers må du bare skrive jo :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af 123434 (Slettet)

a^2+b+c=0

D=b^2-4*a*c
 

x= -b-√d

       +

------------------

2*a


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2013 af mormormo (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium

formlen for at beregne de to løsninger findes her! sæt ind i formlen og beregn. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. marts 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har en række gode videoer om andengradspolynomier:   [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan starte med at kvadratkomplettere venstresiden i ligningen:

x2 -4x +3 = 0

x2 - 2·2x + 22 + 3 - 22 = 0

(x - 2)2 -1 = 0 , eller

(x - 2)2 - 12 = 0 , hvor vi nu kan benytte kvadratsætningen a2 - b2 = (a+b)·(a-b),

(x-2 +1)·(x-2 -1) = 0 , eller

(x-1)·(x-3) = 0 .

Ligningen er nu faktoriseret og rødderne kan aflæses via nulreglen.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.