Kemi

basestyrkekonstanten

08. marts 2013 af maijense (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde pH for en svag base, hvor jeg har den korresponderende syres syrestyrkekonstant. Hvordan gør jeg det? Kan jeg finde basestyrkekonstanten når jeg har syrestyrkekonstanten?

Håber der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af mathon

ved 25ºC

                       pOH = (1/2)•(pKb - log(cb))

                       14 - pH = (1/2)•(14-pKs - log(cb))

                       14 - pH = 7 - (1/2)•(pKs + log(cb))


                       pH = 7 + (1/2)•(pKs + log(cb))

 


Skriv et svar til: basestyrkekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.