Matematik

skalarprodukt

08. marts 2013 af multo26 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet: O(0,0,0) og A(1,-1,2) og B(3,1,1)

Bestem skalarproduktet OA og AB.

Jeg har skrevet define a(1,-1,2) og define g(3,1,1) og dotfP(a,g) og det virker ikke... 

Hvordan gør man det på ti 89?v


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Regn det dog ud i hånden med disse simple tal

OA = [1;-1;2] , OB = [3;1;1]

OAOB = 1·3 + (-1)·1 + 2·1 = 3 -1 +2 = 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af mathon

 

                 Define a = [1,-1,2]

                 Define b = [3,1,1]

                      dotP(a,b)


Svar #3
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)

er AB lig med (3-,1-1,1-2)? fejl mit sidste spørgsmål...


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2013 af mathon

 
                         AB = OB - OA       = b - a
                                                    i hukommelsen            hvis du ikke har slettet


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt, at AB = OB - OA = [3-1 ; 1-(-1) ; 1-2] = ...


Svar #6
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)

når jeg taster Define b=(3,1,1) står der: Variable or flash applikation is locked, protected og archived

Hvordan nulstiller man det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. marts 2013 af mathon

begynd med
                            Clear a-z

                           


Svar #8
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)


 

#3

Benyt, at AB = OB - OA = [3-1 ; 1-(-1) ; 1-2] = ...

 

mener du 1-1 eller 1-(-1)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg mener det, jeg skrev, baseret på dine oplysninger i #0.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2013 af mathon

#2


          Clear a-z

                 Define a = [1,-1,2]

                 Define b = [3,1,1]

                      dotP(a,b)

                      b - a


Svar #11
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)

#7


begynd med
                            Clear a-z

                           

 

Hvor finder man Clear a-z?


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. marts 2013 af mathon

                          F6
                           1:Clear a-z


Svar #13
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)

hvad så hvis man skal finde skalarproduktet af vektorerne OA og AB?


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. marts 2013 af mathon

 

            Define c = b-a

              dotP(a,c)


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

OAAB = OA • (OB - OA) = OAOB - |OA|2 = 4 - 6


Svar #16
08. marts 2013 af multo26 (Slettet)

Tak for det:)

 


Skriv et svar til: skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.