Matematik

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

09. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder med denne her opgave, og aner faktsik ikke hvordan jeg skal gribe den an, er der nogle som kan hjælpe? 

 

 

En funktion er givet ved: 
                            

                  f(x) = -x^3+3x^2+x+4


Grafen for f har netop en tangent t med hældningskoefficent 4

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet t.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

       
                     f '(x) = -3x2 + 6x + 1

for røringspunktets 1.koordinat
gælder:

 

                     f '(xo) = -3xo2 + 6xo + 1 = 4

                                   -3xo2 + 6xo - 3 = 0

                                   xo2 - 2xo + 1 = 0

                                   (xo - 1)2 = 0

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af exatb

Differentier funktionen og sæt f ` = 4


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.