Matematik

Faktorisere, når d=0

10. marts 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen som vil forklare evt. med eksemple, hvordan man faktorisere en andengradspolynomium, når d=0?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

                            f(x) = ax2 + bx + c = a(x + (b/(2a))2 + (-d/(4a))         som for d = 0
      giver
                            f(x) = ax2 + bx + c = a(x + (b/(2a))2

    som formelt kan skrives

                            f(x) = a • (x + (b/(2a)) • (x + (b/(2a))

 


Svar #2
10. marts 2013 af nejvelda

altså når d=0 har man kun en rod ikk? og så skal jeg sætte min x ind på x's plads?

er det rigtigt forstået eller?

Jeg har prøvet mig frem, men tror det er forkert. 

Opgaven lyder: Faktoriser andengradspolynomiet x2-6x+9

a(x+(((-b)/(2a))))*a(x+(((-b)/(2a)))) = 1(x+(((-(-6))/(2*1))))*1(x+(((-(-6))/(2*1)))) = 1(3+3)*1(3+3)= (3+3)^(2)

(har har kopieret det fra et mat program derfor ser det lidt mærkligt ud)


Brugbart svar (3)

Svar #3
10. marts 2013 af mathon

 

                  når d = 0
                                      har du kun rod
en    -b/(2a)

   som indsat på x's plads
   giver
                                      f(x) = a(-b/(2a) + b/(2a))2 = a • 0 = 0


Skriv et svar til: Faktorisere, når d=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.