Matematik

Tredjegradspolynomium

10. marts 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Har aldrig haft om dem før men har nu fået en opgave i det.. Skal vha grafen løse ligningen f'(x)=0 og angive lokale ekstrema!

Kan ikke vedhæfte graf desværre men i pkt (3,2) og (1,6) er vendetangenter.. Det eneste jeg umiddelbart kan se kan bruges men har ingen anelse om hvordan...
Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

             når    f '(xo) = 0    har grafen vandret tangent i (xo ; f(xo))

             brug din graftegner og tag stilling til evt. lokalt maksimum/minimum

             eller bestem monotoniintervallerne ud fra f '(x)'s fortegnsvariation - parablens fortegnsvariation


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af peter lind

Hvis f(x) er et tredjegrads polynomium er f'(x) et andetgrads polynomium, så du har løst opgaven


Svar #3
10. marts 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Må ikke bruge hjælpemidler og jeg er helt blank.. Er det sådan at f'(x)=0 giver x=1 og x=3 og ekstrema hedder f(1)=6 og f(3)=2?

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2013 af peter lind

Hvis grafen har vendetangenter er der hverken maksimum eller minimum i punkterne. Hvis dette ikke er tilfælde er der lokale maksimum eller minimum i punkterne


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.