Matematik

Matematik opgave

10. marts 2013 af Netcity (Slettet) - Niveau: C-niveau

- Hej, jeg ved godt at jeg har oprettet lignende tråd, men der havde jeg vedhæftet en fil hvorved jeg ikke havde kommet med nogle bud på hvordan jeg troede opgaverne skulle løses - og da man ikke kan vedhæfte filer twice, lavede jeg så en ny tråd med den RIGTIGE fil :D. Og ja, jeg mener ALLE opgaverne :s

- Håber i vil hjælpe! (Vil betyde meget!!)

Vedhæftet fil: Unavngivet2.jpg

Svar #1
10. marts 2013 af Netcity (Slettet)

Skal lige siges at opgave 5 er LØST ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Benyt potensregneregler til at beregne det eksakte resultat først. Benyt potenser af 2.

Opg 2. Indsæt x = 4 og y = 10 og beregn a.

Opg 4. Denne fik du jo næsten løst i din anden tråd.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1315231

Det er faktisk muligt at vedlægge en fil i et nyt indlæg. Det er ikke nødvenfigt at oprette en ny tråd med de samme spørgsmål.


Svar #3
10. marts 2013 af Netcity (Slettet)

Opg.1 Det havde jeg også som du kan se ved det vedhæftet fil.

Opg. 2 Men der skal være 2 x'er og y'er for at jeg kan bruge ligningen for at finde a?

- Det fandt keg først ud efter denne tråd :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opg 1. Du har netop ikke beregnet den eksakte værdi.

Opg 2. For den eksponentielle udvikling y = 100 · ax er der kun een ubekendt konstant, nemlig a, hvor et enkelt punkt er tilstrækkeligt til at bestemme a. Løs ligningen

10 = 100 · a4


Svar #5
11. marts 2013 af Netcity (Slettet)

Opg.1 Jeg har forstået at jeg skal udregne det som brøker? Men hvorfor er det jeg har gjort ikke en præcis værdi?

Opg. 2

-  Fandt selv frem til denne løsning ?(10/100) =0,562341325

10 = 100 · 0,5623413254


Svar #6
11. marts 2013 af Netcity (Slettet)

Istedet for spørgsmåltegnet skal der var en 4 som rod


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opg1. Opgaven drejer sig om at reducere

(3√16) · (4√32) / (5√16) = 24/3 · 25/4 / 24/5 = 24/3 + 5/4 -4/5 = 2(80+75-48)/60 = 2107/60 ≈ 3,4422

Man regner sig først frem til det eksakte resultat 2107/60 , som man så kan beregne en tilnærmet værdi for.

Man finder ikke resultatet ved at benytte tilnærmede værdier for de indgående faktorer (der tilmed er forkert afrundet til 1 dec)), og så aflevere et resultat med 3 dec.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opg 2. Du mener formodentlig a = 4√(10/100) = 4√(1/10) = 10-1/4


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.