Matematik
Integral: x*kvrod(3-x)
05. oktober 2005 af
Foss (Slettet)
Hey..
Jeg har siddet og bøvlet en del med dette stykke:
S x*kvrod(3-x)dx = ?
Jeg er lidt usikker på hvordan den skal gribes an? For man kan jo både substituere, men også løse den ved delvis.. Eller begge?
Tak!
/Foss
Jeg har siddet og bøvlet en del med dette stykke:
S x*kvrod(3-x)dx = ?
Jeg er lidt usikker på hvordan den skal gribes an? For man kan jo både substituere, men også løse den ved delvis.. Eller begge?
Tak!
/Foss
Svar #1
05. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Partiel integration fører nok hurtigst til et resultat.
Du kan i
F(x)G(x) = S[f(x)G(x)]dx + S[F(x)g(x)]dx
hvor F'(x)=f(x) og G'(x)=g(x) med fordel sætte F(x)=x samt g(x)=sqrt(x-3).
Du kan i
F(x)G(x) = S[f(x)G(x)]dx + S[F(x)g(x)]dx
hvor F'(x)=f(x) og G'(x)=g(x) med fordel sætte F(x)=x samt g(x)=sqrt(x-3).
Skriv et svar til: Integral: x*kvrod(3-x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
