Matematik

Hjælp til 2.gradsligning

05. oktober 2005 af DK88GIRL (Slettet)
Jeg har denne ligning vidst nok 2.grads.. x(x-3)(4-2x)=0... Nogen der vil hjælpe og kan forklare hvordan de gør?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det er en tredjegradsligning, som opgavestillerne har været så rare at faktorisere for os. Brug nul-reglen:

Hvis a*b*c=0

må det gælde at a=0 v b=0 v c=0.

Det giver dig så tre meget simple ligninger.

Svar #2
05. oktober 2005 af DK88GIRL (Slettet)

jamen jeg har aldrig lært nulreglen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Det har du så nu: nulreglen udsiger, at et produkt er nul, såfremt mindst én af faktorerne er nul. Udnyt dette i den konkrete opgave.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2005 af Duffy

Iflg #1

er

x*(x-3)*(4-2*x) = 0

x E {0, 3, 2}


Duffy

Skriv et svar til: Hjælp til 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.