Matematik

Beregn x og y

11. marts 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt usikker om hvordan jeg skal kunne regne mig frem til dette. Jeg har ledt i min bog og den siger ikke hvordan jeg kan beregne mig frem til det. Så mit sprøgsmål er om man kan beregne sig til det eller bare finde nogle tal så man får det rigtige resultat?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af mathon

 

          a = 5 • [cos(45º);sin(45º)]         b = 7 • [1,0]]         c = 12 • [0,1]

 

                  x • a + y • b = c

                  5•cos(45º)•x + 7y = 0
                  5•sin(45º)•x  = 12

                  2,5•√(2)•x + 7y = 0
                  2,5•√(2)•x  = 12

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2013 af peter lind

Skriv de 3 vektorer op med koordinater.

a  har lige store x koordinater og de er begge positive

b peger i x koordinatens retning og har derfor y kooredinaten 0

c peger i y retningen og har x koordinaten 0

Skriv så vektorligningen op med koordinater

Brug at ligningen så skal holde for både x koordinaterne og y koordinaterne

 


Svar #3
11. marts 2013 af FatalShots (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Beregn x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.