Matematik

Logaritmefunktionen

12. marts 2013 af snooki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at definere definitions- og værdimængden, monotoniforhold og nulpunkter for en logaritmefunktion?

 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af mathon

 

                        loga(x)          R+ → R

                                            1
                        loga(x) = ------ • ln(x)
                                        ln(a)

                                           1
                        loga'(x) = --------- >0     da x>0      hvorfor loga(x) er voksende i hele Dm(loga)
                                         ln(a) • x

    nulpunkt
                        loga(1) = 0     dvs skæring i (1,0)

 

 

                                                             
                       


                       


Svar #2
12. marts 2013 af snooki (Slettet)

Og hvad betyder det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af mathon

 

                      loga(x)          Dm(loga) = R+        Vm(loga) = R


Svar #4
12. marts 2013 af snooki (Slettet)

Aaah, okay. Tak!


Skriv et svar til: Logaritmefunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.