Matematik

Bestem |AD|

12. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har tegnet trekant ACD i denne opgave, og som titlen beskrives, skal jeg bestemme |AD|.

Er der en, der kan vejlede mig igennem opgaven skridt for skridt? 

Vedhæftet fil: trek.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1316225 blev vinkel C bestemt.

Man kender derfor alle vinklerne i trekant ACD og kan så benytte sinusrelationerne til at bestemme sidelængden |AD|.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af hbhans (Slettet)

Er linien AD en vinkelhalveringslinie eller er det medianen til siden BC?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, den er bestemt, så at vinkel ADC er lig med 45º som vist på tegningen.


Svar #4
12. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

# 1 

Ja, jeg kan godt se og forstå tankegangen. Men mit spørgsmål er, hvordan det skal nedskrives? Jeg er desværre ikke helt indforstået med sinusrelationen.. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har så

|AC| / sin(45º) = |AD| / sin(C) , så

|AD| = |AC| · sin(C) / sin(45º) = 12 · sin(C) / sin(45º)


Svar #6
13. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Har også en anden opgave. Jeg skal bestemme vinkel D i trekanten (vedhæftede). Jeg ved, at jeg skal bruge sinus, altså: sin(D) = 5/6. 

Herfra, hvordan skal jeg så lige gribe den an?

Vedhæftet fil:Trekant CDH.png

Skriv et svar til: Bestem |AD|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.