Matematik

Bestem vinkel C

11. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har om trigonometri, og sidder fast ved denne opgave.

I trekant ABC er a = 7, b = 12 og c = 17. Bestem vinkel C. 

Hvilken formel skal jeg bruge? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de tre sider i trekanten, så man benytter cosinusrelationerne til at bestemme vinklerne.


Brugbart svar (3)

Svar #2
11. marts 2013 af LeonhardEuler

Cosinusrelationen:

\cos C = \frac{a^2 + b^2 - c^2}{2 \cdot a \cdot b}


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

Hvilket pogram bruger du til matematik?

 

Det er Cos-1 = hosliggende katete/hypotenusen

 

(Hvis du bruger TI-Nspire: C=arccos(hosliggende/hypotenuse,C)


Svar #4
11. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

# 3 

I dette tilfælde, ville det så være 12 (hosliggende)/17 (hypotenusen),C? 

Eller hvordan vil du skrive den op i TI-Nspire? 

Vedhæftet fil:trek.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

Da jeg ikke har trekanten kan jeg ikke rigtig se hvilken katete der er den hosliggende til vinklen C.. 


Svar #6
11. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede, men det er også ligemeget nu :-) 

Tak for hjælpen ellers, og god aften til dig. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

c=arccos(12/17) ? c=45.0991 grader

Hus ctrl + enter :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. marts 2013 af TineS94 (Slettet)

tak og i lige måde :) Det du skrev før var rigtigt 


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3, #7

Trekanten er ikke retvinklet. Man benytter en cosinusrelation som nævnt i #1 og #2. Man har derfor

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)) = cos-1((72+122-172)/(2·7·12)) = 124,85º

 


Svar #10
11. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Tak. Det fik jeg det også til!

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2014 af saraa94 (Slettet)

hvordan finder man AD så? 

har fået C til 124,85


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Start med at forklare, hvordan punktet D er defineret.

Ja, vinkel C er også givet i #12.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. januar 2014 af saraa94 (Slettet)

#16

er min udregning rigtig :/ 

Vedhæftet fil:Document1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er ikke rigtigt. Fremgangsmåden med sinusrelationerne er rigtig, men det ser ud til, at du regner i radianer. Vinkel C er fundet ovenfor til 124,85º .


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. januar 2014 af saraa94 (Slettet)

jeg for det til 124,75 


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

I #15 var du enig i de 124,85º . En mere korrekt værdi er C = 124,8499º .


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

I #15 var du enig i de 124,85º . En mere korrekt værdi er C = 124,8499º .


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

I #15 var du enig i de 124,85º . En mere korrekt værdi er C = 124,8499º .


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. januar 2014 af saraa94 (Slettet)

nogen der kan hjælpe med bestemmelse af AD?


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19. I #15 var du enig i de 124,85 gr. En mere korrekt værdi er C = 124,8499 gr.

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.