Matematik

Hvordan regner man en vinkel ud?

12. marts 2013 af lglgmama (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg har et spørgsmål om en opgave, hvor eg ikke er ret sikker hvordan det kan løses. Der er tale om en vilkårlig trekant, og lyder således: Bestem vinkel C

A = 34,2 o, a = 4,819091, b = 8,5 og c = 6,4 

Bliver jeg nød til at regne vinkel b først ud, før jeg kan regne vinkel c eller hvad?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af mbn89 (Slettet)

Du bruger sinusrelationerne.


Svar #2
12. marts 2013 af lglgmama (Slettet)

Kan det her så passe?

 

Sin (34,2) / 4,819091 

SIn (?) / 6,4 og så regne derfra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af mbn89 (Slettet)

Ja nemlig. De skal så sættes lig hinanden. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da man kender alle tre sider, kan man også benytte en cosinusrelation til at bestemme vinkel C :

cos(C) = (a2 + b2 - c2) / (2·a·b)

Problemet med at benytte sinusrelationerne er, at der er to mulige løsninger, og man skal så også beregne vinkel B for at skille den korrekte løsning ud.

Benytter man en cosniusrelation, er der kun een løsning for vinkel C.


Skriv et svar til: Hvordan regner man en vinkel ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.