Matematik

Sinusrelation

13. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har også en anden opgave. Jeg skal bestemme vinkel D i trekanten (vedhæftede). Jeg ved, at jeg skal bruge sinus, altså: sin(D) = 5/6.

Herfra, hvordan skal jeg så lige gribe den an?


Vedhæftet fil: Trekant CDH.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2013 af SuneChr

D = sin -1 (5/6)


Svar #2
13. marts 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Til denne fjerde opgave har jeg lidt flere spørgsmål. Jeg har nu fundet ud af, fra opgave a, at vinkel D er 56,44 grader. Har udregnet BD ved hjælp af Pythagoras. Fik svaret til 74, men:

1. Skal jeg så sige kvadratroden af 74 = 8,6? 

Har surfet lidt på siden, og efter at have kigget på denne tråd om samme opgave: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=843444 forstår jeg ikke helt udregningen på AC. 

2. Så derfor: Hvordan udregner jeg AC? 


Skriv et svar til: Sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.