Matematik

Trigonometri

13. marts 2013 af rodkfjksajdfk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle har opgaven: I trekant ABC betegner M midtpunktet af siden AC, og D betegner skæringspunktet mellem side BC og midtnormalen for siden AC. Det oplyses, at |AC| = 20, <C = 23° og |BC|= 3 · |DC|.

 

Jeg har to oplysninger jeg kan bruge ( AC = 20, C = 23 ) og mangler nu kun

én side eller vinkel mere, for at kunne beregne de resterende sider.

Hvordan gør jeg det? 

Håber meget nogle vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af mathon


                                                            10
                              |CD| = (1/3)•a =  ----------
                                                        cos(23º)


                                                    30
                                         a =  ----------
                                                cos(23º)


                                                
                                         c2 = a2 + b2 - 2•a•b•cos(C)


                                                       b2 + c2 - a2
                                         cos(A) = -------------
                                                         2 • b • c

 

                                        


Svar #2
13. marts 2013 af rodkfjksajdfk (Slettet)

Forstår ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af hbhans (Slettet)

#2

Vinklerne i en trekant navngives normalt med store bogstaver: A, B og C. De til vinklerne modstående sider hedder hhv. a, b og c, altså med små bogstaver.

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.