Fysik

Luftmodstand

13. marts 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opgave med et datasæt, som jeg skal lave en regression på, men jeg ved ikke hvilken type regression, jeg skal  lave.Opgaven lyder:

For at bestemme de aerodynamiske egenskaber for en Nissan Leaf har man målt
sammenhørende værdier af luftmodstanden F på bilen og vindhastigheden v som vist i
tabellen. Nissan Leaf har tværsnitsarealet 2,27 m2
vinkelret på bevægelsesretningen.
v /
m/s   0 10 15   20   25   30   35
F / N  0 39 91 164 251 367 503

c) Bestem ud fra tabellens data en værdi for bilens formfaktor.

Jeg har lavet en andengradsregression, hvor jeg får sammenhængen:

f(x)= 0.41723*x^(2)-0.27403*x+0.30303

og så har jeg sagt: 0.41723=1/2*cw·ρ*A

hvorfra jeg så har isolere og beregnet formfaktoren cw til 0.30507

Er dette rigtigt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Det lyder som en fornuftig måde at løse opgaven på. Der må dog kunne gøres noget ved det linære og konstante led i din regression - ifølge den teoretiske model bør de led jo ikke være der. Har du prøvet at tvinge den gennem (0,0)?


Svar #2
14. marts 2013 af mimok (Slettet)

Den ikke tvinges den gennem (0,0), men skal jeg lave en anden type regression?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2013 af hesch (Slettet)

Hvis du nu anvender formlen:

F = k * v2 ,  hvor du så skal bestemme k, kan du på dine data anvende:

k = F / v2

Ud fra dine data finder du så:

   v (m/s)          k

  10                0,390

  15               0,404

  20               0,410

  25               0,413

  30               0,408

  35               0,411

kgennemsnit =  0,406    ( eller anvend mindste sum af kvadrater på afvigelse )

Ud fra denne k-værdi, kan cw  bestemmes.

Jeg synes at k-værdier ser yderst rimelige ud, i betragtning af forskellig laminar/turbolent strømning ved forskellige hastigheder.


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.