Matematik

HJææælp.

13. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej SP

Jeg er meget i tvivl omkring hvordan jeg skal lave opgave 1 i denne opgave jeg har vedhæftet. Jeg et bud der lyder: 

a= 1,002

Har brugt formlen for at finde a i en ekspontientiel funktion.

Men er dette rigtig gjort?

 

Vedhæftet fil: mat3.1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

a= 1,09538 

b= 50,0895 

Hvad er det for en lommeregner, du bruger? 

Mvh 

Muhammed 


Svar #2
13. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej, hvordan er du kommet frem til dette? Har prøvet alle mulige måder man får vildt mærkelige tal?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

Nu fik du ikke svaret på mit spg, men okay ^^. Meget enkelt. Hvis du har en lommeregner, kan du gøre det på følgende måde. Gå ind på "tabel" i din lommeregner. Dette kan også gøres på excel. Skriv alle værdierne ned, dvs år på den ene række og gæld på den anden. dvs: 

år   gæld 

0    50,1

1    54,8 

2    60,2

3    65,8

4    72,1

Gå ind på menu -- > statistik --> stat-beregning --> eksponentiel regression 

så har du det ;) 

Lyder kompliceret... men det tog mig lidt over 1 minut. 

mvh 

Muhammed


Svar #4
13. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Tak skal du har, har siddet med det meget længe har har ikke kunne komme frem til noget der gav mening:) Skal b og udregnes på tilsvarende måde?


Svar #5
13. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

ps. bruger TI-30XB texas instruments


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

Uha, så tror jeg ikke, at du kan gøre det på den måde. Men ja, du får både a og b serveret. 


Svar #7
13. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Kan stadig ikke helt finde frem til de samme resultater som dig.... Har gjort som du har sagt men får Y= 50,090,0911x


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man finder forskriften

y = 50,0895·e0,0911x = 50,0895·1,09538x


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: HJææælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.