Matematik

monotoniforhold

14. marts 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet f(x)=ln(x)-1/2x+5, x>0 

Bestem f'(x), og bestem monotoniforholdene.

Jeg har fundet f'(x) som giver: f'(x)= 1/x-1/2, men hvordan var det lige man fandt monotoniforhold ? 

 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

Bestem f'(x)=0.

Tag stikprøver og bestem herefter monotoniforholdene.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Efter at have bestemt f '(x), skal man løse ligningen f '(x) = 0 , og derefter skal man bestemme fortegnsvariationen for f '(x). Denne fortegnsvariation kan oversættes til monotoniforhold for f(x) .


Svar #3
14. marts 2013 af nani1596 (Slettet)

jeg har fået f'(x)=0 til 2 kan dette passe? :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. marts 2013 af GumbaGumba31 (Slettet)

#3 Ja, det passer. jeg får det samme :-)


Svar #5
14. marts 2013 af nani1596 (Slettet)

Tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.