Matematik

Optimering: Udtryk A ved hjælp af x?

14. marts 2013 af msr95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en optimeringsopgave og skal først og fremmest bestemme arealet af et rektangel udtrykt ved x...

Grafens funktion er f(x) = 80-2x. Jeg har vedhæftet billede af rektanglet og grafen.

Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg kan slet ikke forstå hvordan jeg skal udtrykke det ved hjælp af x. :)

Vedhæftet fil: Image1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Siderne i rektanglet er x og f(x) . Beregn nu dets areal.


Svar #2
14. marts 2013 af msr95 (Slettet)

Er det så bare A(x) = x * 80-2x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man skal skrive det ordentligt med parentes

A(x) = x · (80 - 2x)


Svar #4
14. marts 2013 af msr95 (Slettet)

Kan det passe at A'(x) = -2?

x forsvinder vel, da der står 1x = 1

80 er en konstant og forsvinder

og -2x er vel k*x = k?

Altså 1 * (-2) = -2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Gang udtrykket for A(x) ud, eller benyt udtrykket for differentiation af et produkt.

A(x) = x · (80 - 2x) = 80x - 2x2

A'(x) = 1·(80 -2x) + x·(-2) = ...


Svar #6
14. marts 2013 af msr95 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Optimering: Udtryk A ved hjælp af x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.