Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Kan ikke finde min fejl

14. marts 2013 af Daalady (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe med denne. Jeg kunne godt tænk mig at få af vide hvor jeg går galt.....

Bestem for produktet den optimale salgspris og afsætning for det kommende år.

Beregn for produktet dækningsbidraget for det kommende år ved den optimale salgspris og afsætning.

p = - 4x + 2000

vo= 1/2x+ 650x

groms= 2*-4x^2+2000=-8x+2000

gromk=vo=2*1/2x+650=1x+650

groms = gromk

-8x+2000=1x+650

-9x=-1350

-9/-9x=-1350/-9

x=150 ( dette må være pris ??)

Pris=-4*150+2000= 88000

Omsætning = 88000*150stk. = 13.200.000 ???

Vo (1*(150)^2+(650*150)) =             120.000 ???

DB                                            =  13.080.000 Kan dette være korrekt ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af christinacomaco (Slettet)

Udregningen følger her:

For at få Den totale omsætning skal du gange P med X

dvs. (-4x+2000)*x =  -4X2+2000x

Den marginale omsætning (tror nok, det er det du her kalder groms) er den totale omsætning differentieret:

2*-4X+2000 = -8x+2000

Den marginale omkostning (her gromk...) får du ved at differentiere  de variable omkostninger:

2*0,5x+650

sæt groms = gromk:

-8x+2000=1x+650 ⇒9x=1350⇒x=150 (Dette er mængden IKKE prisen)

Prisen er da: -4*150+2000= -600+2000 =1400 (Det var her din udregning gik galt - du har sat 150 i anden)

DB= omsætning-omkostninger:

Total omsætning= pris*mængde=1400*150=210000

variable omkostninger er da= 0,5*1502+650*150=11250+97500=108750

DB= 210000-108750=101250


Svar #2
14. marts 2013 af Daalady (Slettet)

Ja jeg kan godt se det var der det gik galt.

Det må være fordi jeg har taget formelen og glemt, at vi har "fjernet x2,x for kan se nu at der ikke er noget x bag de 2000.

Angående de variable omkostninger, skriver du 0,5' 1502... kan ikke lige se hvor du får 1502 fra, da jeg troede at man skulle sætte x = 150??


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. marts 2013 af christinacomaco (Slettet)

1502 skulle være 150, det er en tastefejl. Det er selvfølgelig 0,5*150=75, hvorved variable omkostninger =75+97500=97575


Svar #4
15. marts 2013 af Daalady (Slettet)

super. så er jeg helt med. Tak for den gode forklaring :-)

 


Skriv et svar til: Kan ikke finde min fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.