Fysik

Bølgelængde

16. marts 2013 af 1QAtion

Hej

Kan ikke få noget i retning af et rigtigt resultat for bølgelængden overhovedet, måske der er en som kan? Det ville være en stor hjælp!

Det er ud fra nogle resultater i fysik:

Rødt laserlys

L=36,5cm  
d=1/600*106nm

B1=15,75cm
B2=47,2cm
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad der foregår. Hvad er L, B1, B2 ? d ser ud som en gitterkonstant? Måske L er en afstand fra gitteret til skærmen, og B1, B2 er måske pletternes afstand fra 0'te orden for pletterne af 1. og 2. orden?

sin(θn) = n·λ / d

 Hvis fortolkningen er rigtig, får man bølgelængder omkring 660nm .


Svar #2
16. marts 2013 af 1QAtion

Jo det er sådan det er. Vil du ikke skrive et eksempel på udregningen ind, for jeg kan altså ikke få det til at give omkring 660nm?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For B1 er n = 1, og man har

λ = sin(θn) · d / n .

Man beregner først tan(θ1) = B1 / L = 15,75 / 36,5 = 0,4315 , og dermed

sin(θ1) = tan(θ1) / √(1 + tan21)) = 0,3962 , og endelig

λ = sin(θ1) · d = 0,3962 · 106/600 nm = 660,3 nm


Svar #4
16. marts 2013 af 1QAtion

Jeg forstår det bedre når jeg ser det. Tak skal du have og fortsat god weekend! :)


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.