Matematik

Hjælp til vektorregning!

16. marts 2013 af la87 (Slettet)

Er der nogle, der kan hjælpe mig med nedenstående opgave:

 

I et koordinatsystem i rummet er der givet de tre punkter P(-1,1,2), Q(0, -2,1) og R (3,1,3).
a) Bestem en ligning for den plan alfa der indeholder punkterne P, Q og R.

 

Jeg får krydsproduktet til at være (-3,-5,12) men i facit er krydsproduktet (3,5-12) hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af mathon

 
                        hvilken retning normalvektoren har er ikke vigtig

                        man kan bl. andre vælge
                                                                           n = ±(PQ x PR) = ±[-3,-5,12]

                       hvor
                                   -[-3,-5,12] = [3,5,-12]  har færrest minus'er, hvilket kan være bekvemt

 

             

 


Svar #2
16. marts 2013 af la87 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis vektoren n er en normalvektor til planen, er enhver vektor af formen a·n , hvor a er et tal forskelligt fra 0, også en normalvektor til planen.

Hvis man har fundet frem til, at en vektor n er normalvektor til planen, kan man vælge at gange den med -1, altså at ændre fortegn på vektorens komponenter, hvis det gør det simplere med beregningerne.


Skriv et svar til: Hjælp til vektorregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.