Almen studieforberedelse (AT)

Mennesker med erhvervet fysisk handicap

16. marts 2013 af ChristinaDC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har i AT med overemnet 'kampen for det gode liv', valgt at have om mennesker med et erhvervet fysisk handicap. Jeg vil i fagene psykologi (C) og samfundsfag (A), forkusere på, hvilken kamp mennesker der før har levet et normalt liv og pludselig erhverver sig et fysisk handicap, skal igennem for at få et godt liv. Jeg bruger i psykologi den hermeneutiske metode og i samfundsfag den samfundsfaglige metode. For lige hurtig at komme rundt om psykologien, bruger jeg her René Nielsen og hans historie 'halv mand - helt mennekse' som eksempel, og kommer ind på Cullberg og krisepsykologi, samt eksistentialismen.

Det er jeg er tvivl om er, hvordan jeg får samfundsfag med på banen. Jeg har fået afvide at jeg skal bruge den tyske sociolog Jürgen Habermas og hans teorier om systemverdenen vs. livsverden, men jeg er tvivl om hvordan jeg bruger den. Jeg håber der er nogen der er gode til samfundsfag som kan hjælpe mig, og som har lyst til at komme med deres bud på hvordan jeg kan bringe samfundsfag ordentligt ind i denne opgave.

 

På forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2013 af candphil

Spændende! Meget ambitiøst. Den nyskadede kommer uværgeligt i kontakt med det kommunale og statslige system, og af og til oven i købet i konflikt med 'systemet'. Der kan også blive tale om behandlinger at flexjobansøgning eller pensionsansøgninger, der kan gribe ind i personens psykiske liv. Der er et klart 'rum' at behandler rent individpsykologisk og sociologisk.


Skriv et svar til: Mennesker med erhvervet fysisk handicap

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.