Matematik

Geometri

17. marts 2013 af Dilann (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude, har brug for hjælp til at bestemme AC.

Ps. har vedhæftet filen (KIG) og fundet ud af, at CD = 4,0.

 

Så nu spørger jeg om, det her er beregnet rigtigt(?):

AB+ CD2 = AC2

92 + 4,02 = AC2

kvadratrod(92 + 4,02) = AC2

AC = 9,84

 

Vedhæftet fil: Opgave 4.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af peter lind

Nej. Find AD og DC. Brug derefter Pytagoras på trekant ADC


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af mathon

 

                   |CD|2 = 72 - 62

                   |AC|2 = |CD|2 + |AD|2

                   |AC|2 = 72 - 62 + (9-6)2


Svar #3
17. marts 2013 af Dilann (Slettet)

Jeg har bestemt DC, som er 4,0.
Så hvis jeg vil bestemme AC, skal jeg finde AD først? Har brug for et konkret svar..

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af peter lind

Ja det skal du. Du kan i #2 sidste linje se hvordan det gøres


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.