Matematik

differencier

17. marts 2013 af rikkefrrikkke (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogle der forklare mig hvorfor f(x) = xex+3x

giver ex+xex + 3

når man differencier????

Efter de regler jeg kender, får jeg det  til: ex+3

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af mathon

 

                             f(x) = xex + 3x

                             f '(x) = 1 • ex + x ex   +   3  =  ex•(1 + x) + 3
                                         produktregel


Svar #2
17. marts 2013 af rikkefrrikkke (Slettet)

Jeg forstår hvor det forreste ex kommer fra??

 


Svar #3
17. marts 2013 af rikkefrrikkke (Slettet)

og forstår heller ikke hvordam produktreglen bliver anvendt...


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Givet to funktion f(x) og g(x).

[ f(x) • g(x) ]' = f(x)'•g(x) + f(x)•g'(x)

I dit tilfælde er f(x)=x, g(x)=ex

Helt analogt til #1

 

Husk at ex differentieret giver sig selv, - ex.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Din mat.-bog vil gerne fortælle dig om produktreglen . . .

:-)


Skriv et svar til: differencier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.