Matematik

Brøker

17. marts 2013 af Fred691a (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Er der nogen der ved hvordan man dividere og ganger brøker? F.eks 1/2 gange 1/4 (/=brøkstreg)

-På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af mathon

 

                            1/21/4 = 1•1/2•4 = 1/8         gang tæller med tæller og nævner med nævner

 

               man dividerer med en brøk, ved at multiplicere med den omvendte brøk

   eks
                            1/2 : 1/4 = 1/2 4/1 = 1/2 4 = 2


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2013 af Andreww (Slettet)

1/2 · 1/4 = 1·1 / 2·4 = 1 / 8

Du ganger tæller sammen med tæller, og nævner sammne med nævner.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Når du multiplicerer (ganger) to brøker, så multiplicerer man tælleren for sig og nævneren for sig.

Når man dividerer to brøker, så multiplicerer man med den omvendte.

Et eks.:

1/2 * 1/4 = 1/8 (1*1 som er tælleren og 2*4 som er nævneren).

(1/2) / (1/4) = (1/2) * (4/1) = 4/2 = 2.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den sidste regel om at dividere formulerer man normalt således:

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Reglen finder anvendelse uanset om dividenden er en brøk eller ej.

a / (b/c) = a · (c/b)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

#4

Du har ret selvfølgelig. Så fik vi det på plads. Tak!


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.