Kemi

Titrerkurve?

18. marts 2013 af mopagh (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://ibog.isisc.systime.dk/typo3temp/pics/003577a4f6.png&imgrefurl=https://jeopardylabs.com/play/jepparty-syrebase&h=954&w=1600&sz=232&tbnid=uwbuI1gOcLt8kM:&tbnh=75&tbnw=126&zoom=1&usg=__hGHgHOGMbQ9BYGHiBRVuZSwULO0=&docid=p8mQcy4UiFyQ8M&hl=en&sa=X&ei=w_VGUaG3J8TQtQa4_IGYDA&ved=0CDUQ9QEwAQ&dur=1399

 

I ovenstående link er vist en titrerkurve for titrering af HCL med NaOH. Jeg forstår ikke helt hvorfor pH-værdien stiger når der ikke tilsættes mere NaOH efter 50ml . Der er altså flere forskellige pH-værdier til samme mængde tilsat NaOH? Hvordan får man så opløsningen til at "stoppe" på pH-værdi = 7 (ækvivalenspunktet)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

               H3O+ + OH- -----> 2 H2O   I ækvivalenspunktet: Der er ikke mere syre og base tilbage, og der er kun vand, dvs. pH = 7 (25oC)  

Svar #2
18. marts 2013 af mopagh (Slettet)

Det forstår jeg godt. Men hvis du går op til hvor pH = 10, så er volumen af NaoH ikke øget i forhold til f.eks hvor pH = 4, men pH er stasig steget. Hvordan kan det være?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

En dråbe NaOH er med til at give et markant spring i pH, og ækvivalenspunktet er der, hvor der sker en markant ændring i pH


Skriv et svar til: Titrerkurve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.